NAROČILA (pon. - pet. med 8:00 in 15:00)
    040/809 947    info@mestoidej.com

Splošni pogoji poslovanja in uporabe Mestoidej

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.mestoidej.com (v nadaljevanju: Mestoidej) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Obravnavajo delovanje Mestoidej, ter poslovni odnos med podjetji GPS, Global Payment Solutions, LLC (kot lastnik portala Mestoidej.com) in EKS Factoring s.r.o. (kot finančni partner in finančni upravljalec podjetja GPS LLC), tretjih pravnih oseb (v nadaljevanju: ponudniki storitev), registriranimi uporabniki (v nadaljevanju: uporabniki) in kupci potrdil o ekskluzivni ceni mestoidej (v nadaljevanju: potrdil).

Navedeni izrazi v teh splošnih pogojih pomenijo naslednje:

PRODAJALEC in lastnik Mestoidej.com je družba GPS LLC, 1521 Concord Pike #303, 19803 Wilmington, Dalaware, USA, ID Nr. 5429454. Podjetje EKS Factoring s.r.o., Mlýnska 22/4, 160 00 Praha 6, Czech Republic (slovenska davčna št: 73560928) je finančni upravljalec in finančni partner podjetja GPS LLC in kot neodvisni pogodbenik, proti plačilu in v imenu podjetja GLS LLC prodaja potrdila o ekskluzivni ceni na Mestoidej.com. 

UPORABNIK/KUPEC pomeni fizično osebo, ki od prodajalca kupi ekskluzivno ceno ali članstvo za ekskluzivne popuste na Mestoidej in pridobi pravico do neposredne uporabe potrdila o ekskluzivni ceni na storitve ponudnika s predhodno dogovorjenim datumom uporabe storitev, ki jih nudi ponudnik.

POTRDILO O EKSKLUZIVNI CENI/POTRDILO pomeni potrdilo – izkazni papir v smislu slovenskega obligacijskega zakonika, ki potrjuje obstoj NAKUPNE OPCIJE, ki upravičencu zagotavlja pravico, vendar ga ne obvezuje, da pri izdajatelju ponudbe za vnaprej določeno izvršilno ceno kupi na potrdilu za ekskluzivni popust določene storitve v navedenem časovnem obdobju s predhodno rezervacijo storitev, ki jih na potrdilu opredeli izdajatelj ponudbe.

PONUDNIK STORITEV/PONUDNIK/NAROČNIK je pravna oseba, ki je izdala ekskluzivno ponudbo za posebej ugoden nakup svojih storitev/izdelkov in prodajalca pooblastila, da v svojem imenu in za svoj račun te ponudbe kot potrdilo o ekskluzivni ceni na Mestoidej prodaja na trgu.

Storitve, ki jih ponuja podjetje GPS LLC prek spletne strani Mestoidej, so storitve upravljanja s spletno stranjo, nadzora nad finančnimi transakcijami, organizacije in posredovanja pri prodaji, ter promocija ponudb preko spletne strani.
Dejavnost GPS LLC je omogočanje in organiziranje promocijske prodaje storitev/blaga na spletni strani www.mestoidej.com izključno kot prodajalec plačilnih opcij/potrdil o ekskluzivni ceni pogodbenega partnerja/ponudnika.

Pogoji poslovanja veljajo za vse uporabnike, ki uporabljajo spletno stran Mestoidej. Z registracijo uporabnik potrjuje, da je prebral, razumel in sprejel Pogoje poslovanja, Prodajne pogoje, Pogoje za sodelovanje in Izjavo o zasebnosti. V primeru, da se s temi pogoji uporabnik ne strinja, ga pozivamo, da nemudoma preneha uporabljati in dostopati do spletne strani Mestoidej.

Podjetje GPS LLC si pridržuje pravico do spremembe kateregakoli dela spletne strani in izbrisa kateregakoli dela vsebine brez vnaprejšnjega obvestila. V kolikor uporabnik navkljub zamenjavam in izbrisom nadaljuje z uporabo spletne strani Mestoidej, le-ta avtomatično sprejema spremenjene pogoje. Uporabnik je odgovoren za zaščito svojih uporabniških imen in gesel, ki jih je kot uporabnik uporabil za dostop do spletne strani. Uporabnik se tudi zaveda, da lahko pride do tehničnih težav na spletni strani in da za le-te v nobeni meri ne odgovarja podjetje GPS LLC. Dolžnost uporabnika je, da uporablja spletno stran Mestoidej v skladu s pravili Republike Slovenije kot tudi s temeljnimi moralnimi in etičnimi načeli. Uporabnik ne sme za svoj ali tuj račun oglaševati kakršnekoli ponudbe brez predhodnega dovoljenja s strani podjetja GPS LLC, še posebej pa ne sme nagovarjati drugih uporabnikov, da se pridružijo spletnim stranem, ki so posredna ali neposredna konkurenca spletni strani Mestoidej.

Vsebine spletne strani Mestoidej so last omenjene spletne strani in so kot take zaščitene z zakonom, lahko pa se uporabijo ob dovoljenju podjetja GPS LLC (avtorja in lastnika spletne strani Mestoidej), ki ima vse pravice nad dizajnom spletne strani ter vsemi tekstovnimi in slikovnimi vsebinami. Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, razmnoževanje, povezovanje, prenos, objavljanje ali menjavanje vseh vsebin brez predhodnega pisnega dovoljenja s strani podjetja GPS LLC.

Mestoidej deluje z namenom dobre poslovne prakse, vendar v nobenem primeru ne odgovarja za morebitne prekinitve delovanja kot tudi ne za točnost informacij s strani posameznega ponudnika. Uporabnik uporablja spletno stran na svojo lastno odgovornost. To se nanaša na morebitno nastalo škodo kot posledico napake, brisanja, prekinitve, računalniškega virusa, okvare, počasnega delovanja ali prekinitvijo dostopa do svetovnega spleta, krajo, prekinitvijo pogodbe, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom ali kakršnokoli drugo obliko zlorabe dobre poslovne prakse.

Podjetje GPS LLC nadzoruje vse dodane vsebine, predvsem pa tiste, ki so dodane s strani uporabnikov z namenom zagotavljanja varnosti, poštenosti in spoštovanja načel, danih s strani Republike Slovenije. Skladno s tem si podjetje GPS LLC pridržuje pravico po umiku katerekoli vsebine, uporabniškega računa in dostopa, ne da bi o tem morala obvestiti uporabnika. Uporabnik soglaša, da so vse interaktivne vsebine, še posebno pa izmenjava sporočil preko e-pošte, komentarjev na spletni strani, foruma ali kateregakoli drugega načina interaktivnosti, javnega značaja in torej brez statusa zaupnih informacij. V skladu z zadnjim stavkom ima podjetje pravico nadzora nad vsemi oblikami izmenjave podatkov brez predhodnega obvestila uporabnika ali njihovega dovoljenja. Podjetje GPS LLC v nobenem primeru ne odgovarja za dodane vsebine s strani uporabnika na spletni strani Mestoidej. Z objavo komentarjev, sporočil in drugih vsebin na spletna stran, uporabnik soglaša, da le-te podjetje GPS LLC lahko uporabi v namen oglaševanja, promoviranja, raziskave trga ali druge pravno dovoljene namene.

Podjetje GPS LLC ni odgovorno za morebitni strošek ali škodo, narejeno na podlagi uporabnikovega koriščenja informacij na spletni strani Mestoidej.

Uporaba spletne strani Mestoidej je prepovedana za vse osebe, mlajše od 14. leta starosti.

Spletna stran Mestoidej se zavzema za sporazumno reševanje vseh sporov. V kolikor to ni mogoče, je pristojno sodišče v Ljubljani.

Z registracijo oz. odprtjem uporabniškega računa na spletni strani Mestoidej uporabnik sporoča, da je v popolnosti prebral, razumel in sprejel Pogoje poslovanja in Prodajne pogoje, Pogoje za sodelovanje in Izjavo o zasebnosti ter podatke o varnosti.

Oblike ponudb, postopek nakupa, načini plačila in cene

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta in koncepta poslovanja se ponudbe na spletni strani dnevno spreminjajo. Vsak dan vam bomo ponudili več ponudb, med katerimi se boste lahko odločali.

Objavljene cene (z vključenim DDV-jem) so akcijske cene ponudnika storitve. Ponudnik storitve zagotovi ekskluzivno ceno na dnevno ponudbo dogovorjeno s podjetjem GPS LLC. Cena dnevne ponudbe je določena v skladu s pisnim dogovorom s ponudniki storitev. Mestoidej ni odgovoren za morebitne napake ali odstopanja od cen ponudnika storitev. Po izteku ekskluzivne ponudbe na spletni strani objavljena cena ponudbe (po ekskluzivni ceni) ne velja več. Prav tako po izteku ponudbe na spletni strani ni več mogoče kupiti potrdila o ekskluzivni ceni za ponudbo, ki se je že iztekla. Uporabniki lahko koristijo ekskluzivno ponudbo izključno in samo z nakupom potrdila o ekskluzivni ceni na strani Mestoidej.

Z nakupom potrdila o ekskluzivni ceni in s tem pridobitvijo potrdila Mestoidej, si uporabnik KUPI PRAVICO DO KORIŠČENJA PONUDBE PO EKSKLUZIVNI CENI, ki je predstavljena znotraj posamezne ponudbe, ekskluzivno ceno pa plača neposredno ponudniku. Vse znižane cene vsebujejo DDV. Mestoidej predstavlja opcijo s katero ob nakupu pridobite možnost koriščenja ponudbe po ekskluzivni ceni. Potrdilo o ekskluzivni ceni je možno stornirati v zakonsko predpisanem roku 15. dni od dneva nakupa.

Uporabnik/kupec ob nakupu prejme potrdilo o ekskluzivni ceni (v nadaljevanju potrdilo), katerega unovči pri ponudniku storitev. Unovčenje v tem primeru pomeni, da si je s potrdilom zagotovil ekskluzivno ceno ponudbe, ki jo nato plača ponudniku. Potrdilo je, glede na izbran način plačila, uporabniku posredovan prek profila, ki si ga ustvari ob prvem nakupu s postopkom REGISTRACIJA. Ob vsakem naslednjem nakupu uporabnik opravi samo PRIJAVO na spletni strani z elektronskim naslovom in geslom, ki si ga je izbral ob registraciji.

GPS LLC ne odgovarja za izvedbo in kakovost storitve/izdelka ponudnika storitev. Prav tako ne odgovarja za morebitne pritožbe ali posledice, ki bi lahko nastale, ko uporabnik koristi kupljeno potrdilo o ekskluzivni ceni za izbrano storitev/izdelke pri ponudniku storitev. Za izvedbo storitev/izdelkov in s tem povezanimi morebitnimi pritožbami, je v celoti odgovoren ponudnik storitve.

Načini plačila potrdila o ekskluzivni ceni na Mestoidej

  • s plačilnim obrazcem UPN,
  • Moneta,
  • preko plačniškega sistema Paypal,
  • plačilo s plačilnimi karticami (Activa, Maestro, MasterCard, Visa, Visa Electron, American Express in Diners Club).

Potrdila o ekskluzivni ceni so registriranemu uporabniku dosegljiva vsak trenutek, povsod po spletu, v svojem uporabniškem profilu pod zavihkom Moj Profil. Neregistrirani upororabniki, ki so nakup opravili kot »gost«, pa prejmejo potrdilo na mail.

Vračila

 

  1. V primeru, da ponudnik storitve ni opravil kvalitetno vam Mestoidej vrne kupnino, ali upošteva dobropis za naslednji nakup na strani Mestoidej.com. 
  2. V primeru, da storitev še ni bila opravljena ali da kupec zahteva vračilo brez razloga (ni napak na strani Mestoidej.com ali na strani ponudnika) se kupnina kupcu ne vrača. Izjema je le, če storitev ni bila odpravljena zaradi zapolnenja vseh terminov ponudnika (termin je potrebno dogovoriti pred nakupom na Mestoidej.com). V tem primeru vam upoštevamo dobropis, ki ga lahko koritite ob naslednjem nakupu na Mestoidej.com.
  3. Mestoidej ekipa v primeru pritožbe kupcu posreduje pritožbeni obrazec in na podlagi popolno izpolnjenega pritožbenega obrazca rešuje stornacijo.
  4. Pri vračilu sredstev odštejemo naš strošek vračila v višini 5% (strošek transakcije).

 

Postopek nakupa

 

Nakup potrdila o ekskluzivni ceni lahko opravite kot »gost« ali kot registriran uporabnik. Prednost nakupa kot »gost«:
- enostaven in hiter nakup v enem koraku.
Potrdilo o ekskluzivni ceni prejmete le na mail.

 

Prednost registracije:
-
pridobitev uporabniškega profila, kamor se nato shranjujejo kupljena potrdila ter beleži zgodovina nakupov.
Potrdilo o ekskluzivni ceni prejmete na mail, ter v uporabniški profil Moj profil.

 

Vsak kupec, registriran ali gost, je avtomatsko prijavljen tudi na e-obveščanje.

Na spletni strani Mestoidej je količina objavljenih ponudb omejena. Rezervacija pomeni samo »namen nakupa« (uporabnik je kliknil »KUPI«, ni pa dejansko izvedel nakupa) in se ne šteje za nakup. Rezervacija je veljavna 48 ur. Uporabnik dobi pravico do ekskluzivne cene samo z dejanskim nakupom potrdila o ekskluzivni ceni s plačilnimi sredstvi, ki so navedena na spletni strani.

IZJAVA O ZASEBNOSTI

Izjava o zasebnosti (v nadaljevanju: Izjava) se nanaša na vse podatke, ki jih je uporabnik vpisal na spletno stran Mestoidej in so posledično shranjeni v bazi podatkov podjetja GPS LLC.

Podatki so razdeljeni na osebne in neosebne. Podjetje GPS LLC kot ponudnik promocij na spletni strani Mestoidej vlaga ogromno svojega znanja in dela v zaščito uporabnikove zasebnosti. Da bi lahko bolje razumeli, katere podatke koristimo in na kakšen način, prosimo pozorno preberite Izjavo.

Podatki osebnega značaja: ime in priimek, elektronski naslov, telefonska številka in morebitni ostali podatki v primeru nagradnih iger. Pri nakupu storitve/blaga vpišete: številko kreditne kartice, datum veljavnosti, CVC kodo in ostale od vas zahtevane podatke. V nasprotnem primeru nakup ni mogoč. Pri navedbah podatkov je dodan tudi opis, ki nakazuje nujnost vpisa določenega podatka. Sistem vam, v kolikor podatkov, ki so nujni, niste oz. ne boste vpisali, nakupa storitve/blaga ne bo omogočil. Zahtevani podatki so namenjeni izključno potrebam poslovanja podjetja GPS LLC, pridružujemo pa si pravico posredovanja podatkov banki, ponudniku, pri katerem boste storitev/blago koristili ali katerikoli tretji, z zakonom določeni instituciji.

Podjetje GPS LLC prek spletne strani Mestoidej pošilja e-sporočila po e-pošti na dva načina.

  • Sporočila, ki se nanašajo na uporabnikovo koriščenje spletne strani v obliki: prijave, zahteve ali vprašanja, povezanega z nakupom storitve/izdelka. Odjava od takega načina prejemanja e-sporočila ni možna.
  • Sporočila, ki se nanašajo na oglaševanje storitev/blaga, se pošiljajo vsem, ki so se prijavili na prejemanje masovnih e-sporočil (novic, akcij, dogodkov). V kolikor kot uporabnik ne želite prejemati tovrstnih sporočil, vas naprošamo, da nam pošljete elektronsko pošto z zahtevkom po umiku na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  in v roku 24 ur bomo vašim zahtevam ugodili.

Zaradi sistema spletnih strani vam ne moremo v popolnosti zagotoviti varnosti podatkov, prenešenih na ali s spletne strani Mestoidej in zato nismo odgovorni za zlorabe, povzročene s strani tretjih oseb. Podatki, vnešeni na spletni strani Mestoidej, so dostopni vsem uporabnikom ali tretjim osebam in se zato lahko brez vašega vedenja prenesejo na druge spletne strani, za kar pa ne more odgovarjati podjetje GPS LLC.

Izjava se nanaša na koriščenje uporabniških podatkov na spletni strani Mestoidej in ne na spletni strani naših ponudnikov, saj imajo oni svoje Izjave. Podjetje GPS LLC v nobenem primeru ne odgovarja za delo drugih, zato vam svetujemo, da pred uporabo drugih spletnih strani pazljivo preberete njihove izjave. V primeru, da imate kakršna koli vprašanja, povezana z zasebnostjo podatkov ali želite vpisane podatke, ki ste jih vpisali na spletno stran Mestoidej, spremeniti, vam svetujemo, da nam pošljete elektronsko sporočilo z vsemi potrebnimi informacijami na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Z registracijo uporabniškega računa na spletni strani Mestoidej se smatra, da je uporabnik v celoti prebral, razumel in sprejel Prodajne pogoje, Pogoje za sodelovanje, Pogoje poslovanja, podatke o varnosti uporabe spletne strani/plačil in to Izjavo.

VARNOST PODATKOV

Podjetje GPS LLC varuje osebne podatke kupcev, saj zahteva le podatke, ki so nujni za uspešno vodenje: kupce obvešča o namenih koriščenja, daje možnost izbora namena za informiranje kot tudi možnost izbora koriščenja podatkov v marketinške namene. Vsi podatki so skrbno varovani in dostopni le zaposlenim, ki jih potrebujejo za dobro opravljanje svojega dela. Vsi zaposleni v podjetju GPS LLC kot tudi njihovi ponudniki so odgovorni za upoštevanje načel zasebnosti posameznega kupca oz. uporabnika spletne strani Mestoidej.

VARNOST PLAČIL S KREDITNIMI KARTICAMI

Vse transakcije potekajo prek Paypal sistema, ki omogoča varno komunikacijo prek svetovnega spleta. Nikjer na naši spletni strani se NE zapišejo ali shranijo podatki vaših kreditnih kartic!

Kako lahko to preverite? Enostavno. Ob vsakem nakupu morate namreč vedno znova vnesti številko vaše kreditne kartice prav zato, ker se številka nikamor ne shrani. Sicer vam bo šlo to včasih “na živce”, vendar vedite, da je tako bolje za vas in hkrati za nas. Ne želimo namreč, da bi prišlo do kakršnekoli zlorabe zaradi uporabe kartic.

VARNOST IN KAKOVOST STORITEV

Mestoidej vam poleg finančne varnosti zagotavlja le kakovostne storitve na enem mestu. Ponudbe, ki jih objavljamo, so kakovostne in že dobro poznane ter na dobrem glasu. Tudi vsa nova podjetja, ki šele začenjajo s svojim poslom, si bodo maksimalno prizadevala ustreči vsem vašim zahtevam in vas obdržati kot svojega rednega kupca. Zagotovo pa ste z nakupi pri nas lahko prepričani, da kupujete le kakovostne storitve boljših blagovnih znamk.

USTREZNOST IZDELKA OZ. STORITVE

Informacije o posameznih izdelkih/storitvah so zagotovili ponudniki, zato podjetje GPS LLC ne odgovarja za resničnost podatkov, objavljenih pri opisu posameznih izdelkov/storitev.

Podjetje GPS LLC si prizadeva, da fotografije, objavljene poleg izdelka/storitve, predstavljajo realno sliko izdelka/storitve. Še vedno pa je možno, da so nekatere slike simbolične in v tem primeru vas o tem obvestimo v OPOMBAH.